Workshop Paddenstoelen fotograferen (Incl. lunch)

Het word weer herfst, en bij herfst denken wij al gauw aan paddestoelen. Paddestoelen zijn uitermate geschikt om te fotograferen omdat deze stil staan en dus niet uit je beeld verdwijnen. In het algemeen is het zo dat paddestoelen op de grond staan en daardoor zijn deze soms lastiger te fotograferen dan de paddestoelen die op een tak zitten. Voor dit seizoen staan er twee workshops in de planning. Tijdens deze workshops willen wij,  ik en Bart Pijper u laten zien hoe mooi de natuur is, en hoe u dit kan vastleggen.

Wie is Bart Pijper? Bart is een gepassioneerde natuurliefhebber en tegelijkertijd natuurgids. Bart is daarom ook vaak in de natuur te vinden.

Met zijn grote kennis kan hij u wellicht de informatie geven die u op dat moment wil weten. Ook legt hij met zijn camera zijn belevenissen vast en publiceert deze onder de naam Bartje Struun, te vinden op: www.bartjestruun.blogspot.nl.

Wat gaan we doen tijdens de workshop?

Tijdens deze workshop geef ik u tips en laat ik u zien hoe u een paddestoel, met zoveel mogelijk sfeer kan vastleggen. Het zal dus geen foto worden zoals zovelen. We spelen met het licht, scherptediepte, achtergrond en de omgeving. Uiteraard is er genoeg tijd om zelf rond te struinen in het bos en te genieten van de prachtige herfstkleuren.

Wat hebben we nodig bij deze workshop

 •  Uiteraard een camera, het liefst een spiegelreflexcamera of systeemcamera met macrolens, een ander soort camera zoals een compact camera kan ook.
 •  Ik ken niet alle camera’s uit mijn hoofd, neem ook even de gebruiksaanwijzingen van uw camera mee.
 •  Statief (liefst 1 die ook laag op de grond kan), bonenzak of rijstzak.
 • Goede stevige schoenen of laarzen
 • Regenbroek of kleding die vies/nat mag worden
 • Zaklantaarn

We beginnen om 09:00 in de morgen met koffie/thee bij een nog nader te bepalen locatie. Nadat de koffie/thee genuttigd zijn gaan we beginnen aan de wandeling. Rond 13:00 gaan we gezamelijk lunchen en bijkletsen over de bevindingen.

 • Duur ongeveer 4 uur
 • Deelnemers – max 8
 • Te wandelen afstand, 3 tot 5 kilometer
 • Inclusief – koffie of thee met iets lekkers
 • Inclusief lunch (geef bij opgave op wat u absoluut niet wilt hebben)

 Beschikbare data:

 • Nieuwe data’s worden binnenkort bekend gemaakt

De kosten van deze gezellige workshop bedragen: €59,00 p.p.

Deze paddenstoelen workshop is voor beginners en gevorderden, maar van de deelnemers wordt verwacht dat ze over enige basiskennis van diafragma, sluitertijd e.d. beschikken. In het theoretische gedeelte ga ik kort op deze punten in, maar het is wel de bedoeling dat je zelf weet hoe je deze instellingen wijzigt op jouw camera. Belangrijk is ook dat je geen dure macrolens nodig hebt om deel te nemen aan de workshop. Mensen met macro voorzetlenzen en groothoeklenzen zijn ook van harte welkom.

Voorwaarden: Minimaal 6 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum. Deelnemer kan reservering kosteloos annuleren tot max. 7 dagen voor de gereserveerde workshop. Bij te laat afmelden verlenen wij 50% restitutie.

Inschrijfformulier workshop. Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

2 + 3 =

Voor de liefhebbers hieronder nog enkele foto’s van paddestoelen